Tuesday, July 27, 2010

Not in my Backyard - Zomereditie - Toerisme

Toeristische oorden maken zich op voor de komst van miljoenen recreërende Nederlanders. Wat betekent onze komst voor de ontvangende gebieden en hun bevolking? Wordt Afrika er rijker van? Redden toeristen berggorilla’s in Oeganda? Hoe verandert toerisme steden zoals Barcelona? En blijft trekpleister Thailand het ‘land van de glimlach’? Plus: verzamel do’s & don’ts voor je eigen reis.

Not in my Backyard(voorheen Mind the Gap) is de maandelijkse internationale actualiteitenrubriek van De Balie. Deze maand de zomereditie over toerisme en de gevolgen ervan.

Te gast zijn René van der Duim (hoogleraar duurzaam toerisme, Wageningen Universiteit), John Hummel (Toerismeadviseur Azië, SNV), Matthijs van den Broek (Further East Consult) en Greg Richards (hoogleraar vrijetijdsstudies, Universiteit van Tilburg). En ook Lars van Troost (Amnesty International), onafhankelijk onderzoeker Djörn Eversteijn, satire van Peter Pannekoek (Comedytrain) en onze huisband Jomato Foe. Het programma staat onder leiding van Isolde Hallensleben